In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de gimnastica medicala (kinetoterapie) individualizate pentru pacienti diagnosticati cu distrofie musculara. In cursul unei sedinte de gimnastica medicala (kinetoterapie) sau fizioterapie pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.
Programari la tel. 031.429.50.58 sau 0722555112
Pentru pacienti care nu pot sa se deplaseze la cabinetele noastre avem o echipa de kinetoterapeuti care se deplaseaza la domiciliul pacientului.
Distrofia musculara este o afectiune ereditara care se caracterizeaza prin deteriorarea partiala sau totala a musculaturii corporale. Uneori pacientul care sufera de distrofie musculara poate sa atinga un grad de invaliditate maxima. Muschii afectati in aceasta boala sunt cei scheletici controlati voluntar de scoarta manifestandu-se prin diminuarea progresiva a fortei si rezistentei musculare. Din punct de vedere anatomic, fibrele musculare afectate sunt necrozate fiind inlocuite in totalitate de tesut conunctiv adipos. Uneori boala poate sa influienteze atat muschiul miocardic cat si pe cei ai altor organe.
Cele mai frecvente distrofii musculare sunt:
-distrofia musculara Becker
-distrofia musculara Duchenne
Copiii care sunt diagnosticati cu aceasta boala au probleme cu urcatul si coboratul scarilor, dificultati la mers, lipsa de coordonare, dificultati prin ridicarea bratelor sau memebrelor inferioare, au o forta musculara diminuata si slabita, aparand astfel o invaliditate progresiva. Se pot observa si modificari ale coloanei vertebrale (scolioza, cifoza) si deasemenea pot aparea si probleme respiratorii.
Tratamentul pentru distrofia musculara
In cazul distrofiei musculare, indiferent de tipul acesteia nu exista un tratament care sa vindece boala complet.
Tratamentele adjuvante care se pot utiliza insa, pot fi grupate astfel:
- Kinetoterapia (gimnastica medicala) – ajuta la intretinerea mobilitati si functionalitati musculare, articulare si osoase.
- Fizioterapia- actioneaza impotriva durerilor si creste tonusul muscular prin mecanisme de forma “hold-relax”
Acestora li se asociaza cu succes tratamentul medicamentos sau in cazurile mai grave cel chirurgical.
|