|
Masaj anticelulitic
In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de recuperare medicala (gimnastica medicala, fizioterapie, terapie complementara) si efectuam toate tipurile de masaj:
- Masaj de relaxare (somatic)
- Masaj anticelulitic
- Masaj terapeutic
- Reflexoterapie
- Drenaj limfatic manual
- Masaj pentru nou-nascuti, sugari, bebelusi si copii
- Masaj pentru gravide si gimnastica gravidei
- Masaj pentru sportivii de performanta sau amatori
- Presopunctura
- Masaj complementar (facial, capilar, palme si talpi )
Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la nr. tel. 031.429. 50. 58 sau 0722. 555.112
In cabinetele noastre beneficiati si de urmatoarele servicii:
- Tratament anticelulitic (anti-celulita)
- Programe de slabit in mod natural prin exercitii fizice si masaj
- Electrostimulare
- Fizioterapie (laserterapie, ultrasunet, electroterapie, curenti TENS etc)
- Gimnastica medicala (kinetoterapie)
- Gimnastica medicala la domiciliu
- Kinetoterapie pentru pacienti imobilizati la pat (paralizii sau pareze)
- Kinetoterapie pentru nou-nascuti, bebelusi, sugari si copii
- Kinetoterapie pentru hipoponderali sau supraonderali
- Recuperare medicala pentru adulti si batrani cu diverse afectiuni
- Analize de Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN / IRM)
- Analize de Electromiografie (EMG)
- Analize de Electroencefalograma (EEG)
- Analize de Computer Tomograf (CT)
Celulita este fenomenul prin care se distruge structura normala a tesuturilor subcutanate. Aceasta deteriorare a tesuturilor este cauzata de acumularile in exces de grasimi in organism, de cresterea in volum a celulelor adipoase, de acumularea toxinelor si de retinerea apei in organism.
Tratamentul ideal (recomandat de catre medici) pentru combaterea si distrugerea celulitei este alcatuit din masaj anticelulitic combinat cu un program de gimnastica medicala anticelulitica (kinetoterapie pentru slabit) folosind exercitii fizice specifice pentru aceasta boala, alaturi de efectuarea unor sedinte de electrostimulare.
Pentru a verifica daca exista depuneri de celulita pe un segment al corpului, trebuie ca, cu ajutorul degetelor, sa strangem un pliu cutanat si daca se observa o suprafata neregulata sub forma unei “coji de portocala” in mod sigur este prezenta o depunere de tesut adipos ceea ce reprezinta o combinatie de surplus de apa si celule grase. In acest caz este de preferat sa cautam un remediu pentru indepartarea acestei stari nefavorabile si neplacute prin urmarea unor sedinte combinate de kinetoterapie, electrostimulare si masaj anticelulitic .
Masaj anticelulitic
Masajul este cel mai vechi tratament medical si cel mai cunoscut mijloc folosit in scop terapeutic sau/si profilactic. In picturile, papirusurile (inscriptiile) descoperite in Egiptul antic sunt pastrate marturii ale existentei masajului ca si tratament fundamental. In Imperiul Roman era cunoscut ca un mod de viata al celor puternici si al oamenilor cu posibilitati financiare mai mari.
Acesta, impreuna cu exercitiul fizic (gimnastica medicala anticelulitica), asociat cu un regim disociat, are rolul de a stimula circulatia sanguina si circulatia limfatica la nivel local, ajutand la indepartarea depunerilor adipoase de celule grase si la stimularea metabolismului pielii .
Unele cercetari ne arata ca pe masura ce masajul anticelulitic este facut in sedinte mai lungi si mai dese cu intensitate mai mare influenteaza in sens pozitiv aspectul psihic.
Efectuarea unui masaj anticelulitic regulat (la cateva luni, macar un abonament de 10 sedinte) ajuta la eliminarea toxinelor din tesuturi si reda elasticitatea initiala a pielii. Nu este indicat in fragilitate capilara, tumori maligne sau benigne, psihopatii, osteoporoza, accidente cerebrale vasculare (AVC ischemic sau hemoragic), boli de piele etc.
In centrele noastre, la efectuarea manevrelor si tehnicilor specifice de masaj anticelulitic, folosim uleiuri cu esente si creme anticelulitice care au efect anti-celulitia. Sunt vizate cu preponderenta locurile specifice cum ar fi: soldurile, membrele inferioare, fesele si abdomenul prin manevre de netezire, framantare, frictiune, vibratii si tapotament. Ordinea efectuarii acestor manevre, precum si priza si contrapriza trebuiesc respectate, deoarece in caz contrar pot sa apara anumite probleme daca tegumentul nu este pregatit pentru ele(vanatai,vase sparte etc).
Intrucat celulita nu este doar o boala a pielii, ci si a organismului in intregime, masajul ar putea fi dureros, fiind compus din manevre si tehnici efectuate cu ritm si intensitate mai mare decat in mod obisnuit. De accea noi recomandam ca masajul sa fie executat de catre un profesionist in domeniul pentru ca rezultatele finale sa fie optime si vizibile. Daca in timpul tratamentului anticelulita, la zonele masate sunt observate vanatai, atunci putem sa constatam cu siguranta ca tratamentul este efectuat cu o priza gresita. Acesta este un motiv bine intemeiat pentru care este recomandat ca sedintele de masaj anticelulitic sa se efectueze intr-un cabinet medical si nu in saloane de infrumusetare sau coaforuri.
Un abonament de 10-12 sedinte efectuate corect ajuta la pierderea a 4-5 cm in circumferinta coapselor, soldurilor, abdomenului cat si la pierderea aspectului "coajei de portocala" in proportie de 25-30%. Prin acest tip de tratament medical la nivel fizic se actioneaza asupra tegumentului, asupra musculaturii, asupra ligamentelor si asupra articulatiilor iar in profunzime acesta actioneaza pentru stimularea si armonizarea activitatii organelor interne si are ca efect urmatoarele:
- eliminarea mai usoara a grasimilor,
- disparitia constipatiei
- recuperarea aspectului sanatos al pielii
- reglarea armonioasa a greutatii,
- ceresterea fermitatii pielii
- disparitia balonarii,
- cresterea detoxifierii locale
- intarirea musculaturii
- imbunatatirea digestiei,
- cresterea vitalitatii in ansamblu
- tonifierea musculatarii
- refacerea circulatiei sanguine locale etc
Este de mentionat faptul ca acele creme profesionale folosite in timpul tratamentului anticelulita nu trebuiesc indepartate imediat prin spalare, iar baia sau dusul trebuie evitate timp de cel putin 6 ore. Prin acest procedeu efectele sunt mai spectaculoase si este asigurata o absorbtie completa a cremelor aplicate.
Electrostimularea este o forma eficace de indepartare a celulitei avand rezultate deosebite datorita atacului asupra tesutului adipos. Ea stimuleaza moleculele tesutului subcutanat, moleculele dermului aflate in miscare si este un procedeu care lucreaza asupra scheletului muscular al corpului uman si ajuta la eliminarea celulitei. O sedinta de electrostimulare consta in aplicarea unor electrozi pe zonele pe care le dorim tonifiate,electrozi care sunt sustinuti de benzi elastice favorizand contactul dintre piele si electrod. Aparatul de electrostimulare este dotat cu programe variate pentru: coapse, abdomen si solduri, cu procedee diverse de tonifiere musculara, relaxare, drenaj limfatic, fast slim etc. Combinarea acestor programe este de mare importanta pentru obtinerea unor rezultate optime. Sunt cunoscute aparate care efectueaza masaj anicelulitic (este o forma artificiala), insa cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand maseuza lucreaza manual, mulandu-se pe suprafetele lucrate.
Celulita este fenomenul in care grasimea se depune in diferite parti ale corpului, ca de exemplu: pe fese, pe abdomen, pe coapse, pe picioare si pe brate. Pe aceste portiuni ale corpului tesuturile de colagen sunt de forma fagurelui de albine si nu se mai incruciseaza ca in alte parti ale corpului. Acest fenomen nedorit produce distrugerea masei de colagen care mentine elasticitatea , produce scaderea fermitatii pielii si, nu in ultimul rand, scaderea circulatie la nivel local. Este una dintre problemele cu care cele mai multe dintre persoanele de sex feminin se confrunta si, daca vorbim d.p.d.v. medical,aceasta este de fapt o boala care ataca straturile profunde ale pielii si este generata de numerosi factori ca de exemplu: hidratarea insuficienta, tulburarile hormonale, alimentatia haotica nesanatoasa, stresul, sedentarismul, lipsa activitatilor fizice etc. De obicei celulita apare la persoanele obeze insa nu este obligatoriu, putand sa apara si la cele care desfasoara o activitate fizica redusa, fiind mai mult sedentare. Celulita reprezinta o imbibare cu apa si tesut adipos a starturilor pielii, atat la nivel superficial cat si la nivel profund. Zonele in care celulita se localizeaza sunt multiple: coapse anterior si posterior, fese, abdomen, brate, uneori fiind afectate chiar si zonele periarticulare ale genunchilor sau gleznelor. Orice tratament anticelulitic efectuat cu regularitate si perseverenta, actioneaza cu siguranta asupra straturilor de celulita conducand la diminuarea acestora sau chiar la idepartarea lor. Manevrele si tehnicile medicale folosite pentru departarea celulitei apartin remediilor naturale existente ocupand un loc principal pentru o cale sigura de a scapa de celulita nedorita. Priza si contrapriza asociata cu manevrele specifice folosite in cadrul efectuarii unei sedinte de masaj anticelulitic reprezinta una dintre cele mai bune metode de a scapa de asa numita “coaja de portocala”.
Distrugerea elasticitatii pielii si a masei de colagen face ca aceasta sa capete aspectul de coaja de portocala. Celulele grase se dizolva si se ingramadesc adunandu-se in nodule adipose ceea ce confera pielii un aspect nesatisfacator si deosebit de respingator.
Celulita este intalnita in patru stadii de evolutie:
- Stadiul I (faza usoara - incipienta) – nu este observata in stare de repaus sau in miscare dar prin strangerea intr-o parte a pielii (cel mai des pe coapsa) intre degete se poate observa aspectul de portocala. Tot in aceasta faza este observata si o usoara pierdere a elasticitatii si fermitatii pielii.
- Stadiul II (faza medie) - este forma vizibila unde este observata o diminuare a fermitatii si elasicitatea pielii, straturile subcutanate se destrama si se degradeaza. In acest stadiu observam ca in timpul miscarii, pielea capata forma gelatinoasa.
- Stadiul III (faza profunda) - pielea arata ca “ofilita” si este o forma foarte vizibila caz in care straturile subcutanate sunt degradate in proportie de aprox. 70% si celulele adipoase isi maresc volumul. Faza aceasta apare inainte de stadiul grav al afectarii, este ingreunata eliminarea substantelor neutilizate de organism, a toxinelor locale si de aceea trebuie aplicat un tratament inca din faza incipienta.
Tot in acest stadiul putem sa constatam ca procesul de eliminare a deseurilor celulelor grase se ingreuneza, uneori la nivel local apare edem, aspectul pielii de “coaja de portocala” este evident, acumularea toxinelor in corp este in crestere si apar elemente inflamatorii iar vascularizatia devine foarte slaba.
- Stadiul IV (faza grava – morbida) - este procesul in care tegumentul este foarte afectat, circulatia la nivelul celulelor este aproape inexistenta, celulele se inflameaza si straturile profunde sunt grav afectate (90%) iar celulele grase se sparg si duc la formarea unor noduli grasi
Factori de risc care faciliteaza aparitia celulitei sunt:
- Disfunctiile hormonale
- Sedentarismul
- Disfunctiileo variene
- Maturizarea sexuala
- Ciclul menstrual
- Digestia dificila
- Alaptarea,
- Imbatranirea
- Alimentatia nesanatoasa ( aditivii alimentari, conservantii si alcoolul)
- Constipatia cronica
- Graviditatea
- Folosirea de anticonceptionale etc.
06-03-12
|
|